طبعا كلنا عارفين ان فى كذا طريقة لعمل عجينة البيتزا
وفي هذا الموضوع رح نتكلم عن طرق عمل البيتزا
العجينة على طريقة نابولي
المقادير:
• 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة بيرة
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
• كوب ماء دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع
الخميرة والملح وبعدها ضيفي الماء والزيت،
واضربيهم كلهم بمضرب البيض
الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.
2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.
3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك
لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.
4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
وغطيها
بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها
يزيد...
العجينة على طريقة ملاينو
المقادير:
• 2 كوب دقيق
• 2 بيضة
• 2 معلقة زبدة
• كوب لبن
• ذرة ملح وفلفل
• 2 معلقة خميرة بيرة
• 2/1معلقة سكر
الطريقة:
1- اخلطي الخميرة مع السكر.
2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب
الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع
بعض
بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة
بإيدك لغاية
ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
تخمر.
بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت
أقولهم في
الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة
وعلى فكرة العجينة
رح تستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع
البيتزا.
.
وفى شغلة مهمة انه اي بيتزا مابتستغنى عنها وهيا:
صلصة البيتزا
المقادير:
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
• 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون
• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون
• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
الطريقة:
1. سخني الزيت في طاسة على نار
هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم
والزعتر والأوريجانو أو
النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا.
** بيتزا بالخضروات **
المقادير:
• عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
• 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 1 كوب عيش الغراب شرائح
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة صغيرة زعتر
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
• زيتون أسود مقطع دوائر
• أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"
الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع
صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على
سطح خشبي مرشوش بالدقيق
وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعدها
حطيها في الصينية
اللي هتسويها فيها بس انتبهي إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
الأخضر
والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل
الأسود
وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.
4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها
** بيتزا بالسجق **
المقادير:
• عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 2 فص ثوم مفروم
• 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا
• سجق مقطع
• 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح
الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع
صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على
سطح خشبي مرشوش بالدقيق
وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد هيك
حطيها في الصينية
اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني
الصينية بالزيت.
2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود.
3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها
** يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب **
المقادير:
• عجينة بيتزا
• ربع كيلو لحم مفرومة
• 1كوب عيش الغراب شرائح
• 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
• 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
• 1 فص ثوم مفروم
• 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
• 2كوب جبنة موتزاريلا
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد
كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية
وابدئي في إضافة اللحمة
المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك
لمدة عشرة دقائق
بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر
وشوية ملح وفلفل
وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان.
2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على
سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد
هيك حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة
المفرومة
اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا
وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.
4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد هيك دخلي
الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها
** بيتزا بالجمبري **
المقادير:
• عجينة بيتزا
• نص كيلو جمبري متوسط مقشر.
• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
• 1فص ثوم مفروم ناعم
• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
• 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
• 1 بصلة مقطعة شراح
• 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
• ملح وفلفل
• نص حزمة كرفس.
الطريقة:
1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم
المدقوق مع الملح والفلفل.
2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد هيك ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.
3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على
سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد
هيك حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس انتبهي قبل ما تحطيها
تدهني الصينية بالزيت.
4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر
والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح
وتقطع
البيتزا على شكل مثلثاث.
5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي
تاكلي
صوابعك وراها.
وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس
كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق"
** بيتزا بالفراخ **
المقادير:
• عجينة بيتزا
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
• 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري"
• 2/1كيلو صدور دجاج
• 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر
• ملح وفلفل
• بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:
1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة
الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.
2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ
مع
التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.
3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على
سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا،
وبعد
هيك حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني
الصينية بالزيت.
4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعدها رشي
عليها
عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن
الموتزاريلا
والجبن البارميزان وبعدها رشيهم على سطح البيتزا وقطعي
البيتزا على شكل مثلثات.
5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها
بالهنا والشفا
الجمعة ديسمبر 25, 2009 2:18 pm من طرف زهره النرجس
» وداعيه ياآخر ليله تجمعنا
الجمعة ديسمبر 25, 2009 1:58 pm من طرف زهره النرجس
» اتعبنى حبك
الجمعة ديسمبر 25, 2009 1:54 pm من طرف زهره النرجس
» اشتاق اليك حبيبى
الجمعة ديسمبر 25, 2009 1:39 pm من طرف زهره النرجس
» الى حبيبتي
الجمعة ديسمبر 25, 2009 1:24 pm من طرف زهره النرجس
» بين أوراقي
الجمعة ديسمبر 25, 2009 1:22 pm من طرف زهره النرجس